Ontstaan van de IMKERIJ:
Ik ben de jaren daarna steeds enthousiaster geworden. Lekker in de natuur met planten en BIJen bezig zijn, na een werkdag op de Bank in Amstelveen en in mijn omgeving kreeg ik ook steeds meer leuke reacties.  Een geweldige hobby. Ik groeide uit naar meer dan 20 BIJen volken.
Ik kreeg steeds meer vraag van bedrijven en mensen om mij heen of ik potjes honing verkocht. Eind 2012 gingen mijn gedachten uit naar het starten van een onderneming. Ik heb alles op een rijtje gezet en verwerkt in een plan, met de uitkomst dat ik sinds 1 mei 2013 (met toestemming van mijn werkgever) gestart ben met een onderneming op deeltijd basis.  Lees hierover verder onder het kopje Imkerij in het hoofdmenu.
Ontstaan van de Educatie.
Op de open Imkerij dag van Juli 2013, waar mijn BIJenstal voor het 2e jaar aan deelnam, konden  volwassenen en kinderen deelnemen aan een rondleiding door de BIJenstal en een klein deel van de boomgaard. Tevens was er een mogelijkheid om zelf kaarsen te maken. Al met al erg geslaagd  45 kinderen en 240 volwassen.  De vraag werd ook een aantal malen gesteld of ik op school tijdens  de biologie les over de BIJ wilde komen vertellen in combinatie met rondleiding BIJenstal en boomgaard. Juli 2014 laat eenzelfde beeld zien. Wat betreft het educatie deel heb ik hier invulling aan gegeven.

Iets geheel anders is het invulling geven aan Coach vraagstukken. Lees hierover verder onder het kopje Educatie in het hoofdmenu.
© Copyright 2013 www.ronaldvandoesburg.nl
© Copyright 2013 www.ronaldvandoesburg.nl